Duiken en gokken met verantwoordelijkheidsgevoel

Duiken is een combinatie van spanning en ontspanning. De onderwaterwereld is sereen en heeft een kalmerend effect. Toch komt er ook behoorlijk wat spanning kijken bij duiken, omdat het een relatief gevaarlijke sport is. Het is nu juist deze adrenalinekick waardoor veel duikers verknocht zijn aan deze bijzondere sport. Continu je hoofd erbij houden en verantwoordelijkheid nemen voor je gedrag is van groot belang om veilig te kunnen duiken. Dit is een manier van doen die duikers gemeen hebben met fervent gokkers. Gokken is immers ook een activiteit waarbij de nodige positieve spanning komt kijken. Mensen die regelmatig een gokje wagen zullen ook verantwoordelijk moeten omgaan met hun gedrag tijdens deze vrijetijdsbesteding. Er volgt wellicht niet direct een levensbedreigende situatie indien men tijdens het gokken over bepaalde grenzen heengaat, echter kan het wel uitmonden tot grote financiële problemen.

Verantwoord online gokken

Sinds vorig jaar is online gokken legaal in Nederland. De gokbedrijven die geregistreerd staan moeten wel aan bepaalde eisen voldoen volgens de kansspelen wet. Eén van deze online bedrijven is Kansino Casino, waar naar hartenlust legaal gegokt mag worden. De kansspelen wetgeving moet de speler beschermen voor oplichterij maar ook tegen een mogelijke gokverslaving. Dit betekent dat het bedrijf in de gaten houdt wanneer iemand teveel geld vergokt.

Allereerst heb je als gokker natuurlijk de eigen verantwoordelijkheid. Net zoals dat je bij duiken de hoeveelheid zuurstof in je fles in de gaten moet houden en je regelmatig moet kijken wat de dieptemeter aangeeft, zal je tijdens het gokken eveneens je eigen gedrag in de smiezen moeten houden.

Om succesvol te gokken zonder verslaafd te raken kun je afspraken met jezelf maken.

Twee factoren spelregels die je voor jezelf kunt maken zijn de hoeveelheid geld en tijd die je aan het gokken mag besteden. Spreek dus een maximaal bedrag met jezelf af en zet een wekker op een bepaalde tijd.