De voordelen van diepzeeduiken

De meeste mensen zien diepzeeduiken als een gevaarlijke sport. Duiken biedt echter vele gezondheidsvoordelen en helpt je ook in het dagelijkse leven. In dit artikel bespreken we de vele voordelen zodat jij goed op de hoogte bent en ook andere twijfelaars de nodige tegenargumenten kunt bieden. Zo kunnen we de misverstanden de wereld uit helpen en zo veel mogelijk mensen kennis laten maken met de geweldige sport dat diepzeeduiken is.

1. Ademhaling

Tijdens het duiken, let je altijd op je ademhaling en leer je deze onder controle te houden, Met een goede ademhaling verminder je ook het volume zuurstof dat je nodig hebt en kom je niet in problemen met je zuurstoftank. Een goede ademhaling vermindert ook de kans op longblessures en kan helpen bij bestaande aandoeningen zoals astma.

2. Algemene fitheid

Voordat iemand begint met duiken, is het handig als deze persoon al een algemene fitheid heeft. Zo voorkom je dat je je lichaam te ver pusht onder water. Onder water kom je namelijk veel tegen. Zo kan het zijn dat je ineens tegen een felle stroming moet vechten.

3. Kracht en flexibiliteit

Duiken en door het water bewegen vergt kracht. Door de omgeving zullen je spieren harder moeten werken dan boven water. Dit komt door de weerstand in het water. Hoe meer je gaat duiken, hoe meer je spieren zich zullen ontwikkelen. Vooral je benen en schouders zullen aan het werk gezet worden.

4. Lagere bloeddruk

Als je voor het eerst gaat duiken, zal je hartslag en bloeddruk nog wel de hoogte inschieten door de stress en het enthousiasme. Eenmaal je gevorderd bent en gaat duiken in koud water, zul je leren om je hartslag onder controle te houden. Wanneer je dit goed kan, zal dit niet alleen onder water helpen om je hartslag en bloeddruk te verlagen, maar zul je dit ook merken in het dagdagelijks leven.